Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ

Το σουφλέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, ...

Διαβάστε περισσότερα
Σούπα βελουτέ από όσπρια

Σούπα βελουτέ από όσπρια

Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια. Ανάμεσα στα όσπρια που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, ...

Διαβάστε περισσότερα
Νουά μοσχαριού με μουστάρδα

Νουά μοσχαριού με μουστάρδα

Το πρώτο που μετράει στο νουά είναι η ποιότητα του κρέατος. Το νουά είναι ένας πίσω εσωτερικός μυς που βρίσκεται πριν την ουρά του ...

Διαβάστε περισσότερα
Κακαβιά ψαρόσουπα

Κακαβιά ψαρόσουπα

Η κακαβιά γίνεται συνήθως από τους ψαράδες, μέσα σε πήλινα τσουκάλια, κοντά στη  θάλασσα, πολύ νόστιμη, γιατί οι ψαράδες έχουνε πολλά και διάφορα ψάρια, ...

Διαβάστε περισσότερα
Σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό

Το σνίτσελ αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, ...

Διαβάστε περισσότερα
Λάδι βασιλικού

Λάδι βασιλικού

Τον βασιλικό όλοι τον ξέρουμε. Λεπτόφυλλος, παχύφυλλος, καλοκαιρινός, χειμωνιάτικος…. Ένα ετήσιο αρωματικό, ποώδες φυτό, το πιο γνωστό μαγειρικό βότανο. Ο βασιλικός πιθανόν κατάγεται από την Ινδία ή ίσως ...

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Ο λουκουμάς (στην κυπριακή διάλεκτο λοκμάς -πληθ. λοκμάδες, στα αραβικά και στα τούρκικα lokma, και στα ποντιακά "τσιριχτά"), είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε ...

Διαβάστε περισσότερα
Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Το πεκορίνο (Pecorino) ανήκει στην οικογένεια των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο, η οποία έχει τις ρίζες της ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες στη σχάρα

Πατάτες στη σχάρα

Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους. Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. ...

Διαβάστε περισσότερα
Ρύζι μπασμάτι  με κοτόπουλο,  λαϊμ (ή μοσχολέμονο) και δυόσμο

Ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, λαϊμ (ή μοσχολέμονο) και δυόσμο

Το μπασμάτι είναι μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού που καλλιεργείται κυρίως στο Πακιστάν και στην Ινδία, απ’ όπου και πήρε το όνομά του. Μπασμάτι σημαίνει ...

Διαβάστε περισσότερα