Αιγυπτιακή Φουλόπιτα της γιαγιάς Αλεξάνδρας
Η σημερινή συνταγή έρχεται από την Αίγυπτο, όπου έχει κρατηθεί αναλλοίωτη εδώ και τρεις γενιές. Η Γωγώ Κοχλιαρίδου, μοιράζεται μαζί μας την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς της, Αλεξάνδρας και μας γεμίζει με αρώματα, γεύσεις και εικόνες από την παραμυθένια χώρα της Αφρικής.
Υλικά για 4 άτομα
2 κουτιά φούλια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αγγουράκια μικρά ψιλοκομμένα
2 ντομάτες (κανονικού μεγέθους) ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
10 αγγουράκια (μικρά) τουρσί ψιλοκομμένα
4 αβγά βρασμένα
1 πακέτο αραβικές πίτες
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λεμόνι στημένο όσο θέλετε, ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπεριά (πράσινη, κόκκινη), 250 γραμ. ταχίνι.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν φτιάχνουμε τη σως ταχινιού ως εξής:
Σως ταχίνι - Υλικά
250 γραμ. ταχίνι, σκόρδο, 1 λεμόνι πιπέρι, κύμινο
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμ. ταχίνι και ρίχνουμε λίγο λίγο νερό ώσπου γίνει ένας σφιχτός λείος χυλός. Προσθέτουμε 1 σκόρδο λιωμένο, πιπέρι, κύμινο, χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Παίρνουμε μια αραβική πίτα, προσθέτουμε 3 κουταλιές από το μίγμα που φτιάξαμε, λίγη σως ταχινιού, κόβουμε σε φέτες το ένα αβγό και το προσθέτουμε και αυτό. Τυλίγουμε τη πίτα κα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.