Αρακάς με Κρεμμύδια και Ντομάτες
Μετά την κρεατοφαγία και υπερ φαγία της Τσικνοπέμπτης, ο αναγνώστης μας Γ.Δ. μας έστειλε μια παραδοσιακή συνταγή ώστε να δώσουμε μια ανάσα ευεξίας στο σώμα μας καθώς τα λαδερά φαγητά προσφέρουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών.
Υλικά:
- 500 γρ αρακά (καθαρισμένος και ξεπλυμένος)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να λιώσουν και να δημιουργήσουν μια σάλτσα.
Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει και να ενσωματωθούν τα αρώματα.
Σερβίρετε τον αρακά σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό.
Αυτή η συνταγή αρακά είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, γεμάτο από αρώματα και γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.