Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 pummaro
1 κούπα λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
½ ποτήρι ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το ξύδι για 15 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ξεπλένουμε τα κομμάτια από το χταπόδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα , το πιπέρι και 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ψηθεί. Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
Πριν ρίξουμε το μακαρονάκι προσθέτουμε 2 ½ ποτήρια νερό βραστό και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Σε 10 με 15 λεπτά είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Bon Appetit!!!