Γιαούρτι με ανανά
Ο ανανάς είναι ένα χυμώδες φρούτο με μοναδικά ξεχωριστή γεύση, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Η Χαβάη, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Βραζιλία και το Μεξικό είναι οι κυριότερες χώρες που ασχολούνται με την εμπορική παραγωγή του.
Ο ανανάς είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια όλου του έτους στις τοπικές αγορές, όπως και στην ελληνική, εάν και η κύρια περίοδος παραγωγής του είναι από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο.
Ο ανανάς, πέρα από την πλούσια, γλυκόξινη γεύση του, έχει υψηλή διατροφική αξία. 100γρ ανανά αποδίδουν μόλις 50 θερμίδες, ενώ το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγγάνιο. Μάλιστα, 100γρ ωμού ανανά αποδίδουν το 58% των ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ενήλικα σε βιταμίνη C και το 44% σε μαγγάνιο.
Πάμε να τον ετοιμάσουμε και να τον απολαύσουμε …. Να δροσιστούμε ….
Θα χρειαστούμε
1 κιλό γιαούρτι
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
|1 κονσέρβα ανανά
Εκτέλεση
Βγάζουμε τον ανανά από την κονσέρβα και τον αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά από το σιρόπι του. Μετά τον κόβουμε σε κομματάκια.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την κτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε λίγο ακόμη.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγί, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά (κρατάμε λίγα για το στόλισμα …. ) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάνε παντού στο μείγμα τα κομματάκια του ανανά.
Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια. Διατηρούμε τα μπολάκια μέσα στο ψυγείο δροσερά μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε.
Τα στολίζουμε από πάνω με κομματάκια ανανά και έτοιμο ….
Keep going and don’t shoot the Chef !!!