Γιουβέτσι

Γιουβέτσι

Σήμερα θα μαγειρέψουμε το γνωστό σε όλους μας γιουβέτσι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Να θυμάστε, ότι η επιτυχία κάθε συνταγής, κρύβετε στην αγάπη με την οποία μαγειρεύουμε!!!

Υλικά 

1 ½  κιλό μοσχάρι 

1 κρεμμύδι 

1 χυμό ντομάτας 

Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα 

 Λάδι 

1 πακέτο κριθαράκι 

200 γραμμάρια τριμμένο τυρί 

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας, το οποίο το έχουμε κόψει σε μερίδες. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά . Όταν μαλακώσει αρκετά και δέσει και η σάλτσα, το βάζουμε σε ένα πήλινο πυρεξ. Προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο τριμμένο τυρί. Συνδυάζεται υπέροχα με κόκκινο κρασί. 

 Bon Apettit!!!