Καλοκαιρινοί κεφτέδες λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού φέτα ( τρίμματα)
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε μαζί με τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τρίβουμε τα ξερά κρεμμύδια, χτυπάμε τα αυγά και μαζί με τα τρίμματα της φέτας τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Λίγο λίγο ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε πηχτό χυλό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι ).
Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!