Κεμπάπ με σάλτσα ντομάτας και γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ
Για κεμπάπ
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό ή αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 σκελ. σκόρδο τριμμένο
2 κ. σ. ψιλοκομμένες μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Για σάλτσα ντομάτας
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κοφτή κ. σ. αλεύρι
Αλάτι , πιπέρι
Για σάλτσα γιαουρτιού
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκ. σκόρδο τριμμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
4 πίτες για σουβλάκι
Γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τις 2 φέτες ψωμί να μουλιάσουν και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ. Προσθέτουμε ψιλά κομμάτια τις στραγγισμένες φέτες ψωμί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μας. Τα κάνουμε μπαστουνάκια και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα μας για 25 λεπτά περίπου.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού βράσουν περίπου για 10 λεπτά, ρίχνουμε και το αλευράκι μας και ανακατεύουμε καλά για άλλα 5 λεπτά ώστε να δέσει καλά η σάλτσα μας. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε τις πίτες μας με την πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!