Κόκορας κοκκινιστός με πατάτες
ΥΛΙΚΑ
1 κόκορα 1 1/2 ή 2 κιλά σε κομμάτια
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
½ ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
½ ποτήρι νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ κ. σ. πελτέ
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
12 κρεμμύδια στιφάδου
1 κιλό πατάτες
2 γαρύφαλλα
1 δαφνόφυλλο
1 ξύλο κανέλλας μικρό
Αλάτι, πιπέρι
8 -10 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τον κόκορα και αφήνουμε τα κομμάτια να στραγγίσουν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα, μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, μετά τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το μπελτέ, ο οποίος είναι διαλυμένος στο κρασί.
Τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα πάνω από τον κόκορα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Το αφήνουμε να ψήνετε για μιάμιση ώρα.
Παράλληλα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε ροδέλες τις πατάτες.
Μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πατάτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!