Κοπανάκια σνίτσελ στο φούρνο με σως

Κοπανάκια σνίτσελ στο φούρνο με σως

ΥΛΙΚΑ

8 κοπανάκια κοτόπουλο

4 κ. σ. ξύδι λευκό

2 κ. σ. μουστάρδα

3 κ. σ. λάδι

2 αυγά

200γρ. αλέυρι γ. ο. χ.

100γρ. τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Για τη σως

3 κ .σ. μαγιονέζα

2 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. σ. κέτσαπ

1 κ. σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κοπανάκια και αφαιρούμε την πέτσα. Φτιάχνουμε την μαρινάδα, ανακατεύοντας το ξύδι, τη μουστάρδα και το λάδι. Το ρίχνουμε σε ένα πολυμπαγκ, βάζουμε και τα κοπανάκια μέσα και το κουνάμε καλά να πάει παντού το μείγμα. Το αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο. 

Αφού περάσουν οι 3 ώρες, ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε 3 πιάτα και βάζουμε στο ένα το αλεύρι, στο δεύτερο τη φρυγανιά και στο τρίτο τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα χτυπάμε. Βγάζουμε τα κοπανάκια από το πολυμπάγκ και ένα ένα τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα για 30 με 40 λεπτά. 

Όσο ψήνονται, εμείς φτιάχνουμε τη σως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το μέλι. Τόσο απλά!

Συνοδεύουμε τα κοπανάκια μας με πατάτες τηγανητές στο φούρνο https://www.citystatus.gr/mageirikh/patates-tiganites-sto-phoyrno

Bon Appetit!!!