Λάχανο με χοιρινό
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες
1 μέτριο λάχανο
1 φλ. Λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
500γρ.σάλτσα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ κ.σ. μπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1κ.γλ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας, τη σάλτσα, τον μπελτέ, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, παρακολουθώντας το, μήπως χρειαστεί νερό.
Αφαιρούμε τις πρώτες φλούδες από το λάχανο και το κόβουμε στα τέσσερα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το κάθε τέταρτο από το λάχανο για ένα λεπτό, να πάρει μια βράση.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μισή ώρα πριν τελειώσει το κρέας, ρίχνουμε τα μισά φύλλα από το λάχανο και μόλις κάτσουν λίγο, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε ζεστό νερό και λίγο λάδι ακόμα, ώστε να καλυφθούν τα φύλλα.
Όταν τα σκληρά μέρη από το λάχανο είναι ψημένα, είναι έτοιμο το φαΐ.
Καλή Επιτυχία!!!