Λεμονογλυκό η «κόλαση» του καύσωνα ….
Το λεμονογλυκό είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που φτιάχνεται από λεμόνια. Συνήθως περιλαμβάνει λεμόνια, ζάχαρη, νερό και μερικές φορές και κανέλα. Ιδανικό γλυκό του καλοκαιριού.
Είναι ένα δροσερό, νοστιμότατο, αναζωογονητικό γλυκό με έντονη γεύση λεμονιού.
Θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Πλήρες λιπαρών
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα μέτριο ταψάκι (ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε) και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε την «κρέμα».
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Και μετά, όποιος προλάβει …… πρόλαβε !!!!!
Keep going and don’t shoot the Chef !!!