Μακαρονοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
500γρ. τριβελάκι
350γρ. αρακά
350γρ. καλαμπόκι
300γρ. τυρί γκούντα
300γρ. ζαμπόν ή 15 λουκάνικα φρανκφούρτης
1 πιπεριά φλωρίνης και 1πράσινη
1 μικρό κρεμμύδι
4κ.σ. γιαούρτι
4κ.σ. μαγιονέζα
2κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ.κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι .Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κυβάκια, αν προτιμάτε λουκάνικα, τα βράζετε και αφού κρυώσουν τα κόβετε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Όταν κρυώσουν όλα τα ανακατεύετε καλά σε ένα τάπερ. Φτιάχνουμε και τη σώς με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το κέτσαπ, τα ανακατεύουμε μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τη σώς με τη σαλάτα, τη σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και την υπόλοιπη που μένει στο τάπερ την βάζουμε στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε πολύ την φίλη Γωγώ Κοχλιαρίδου για την όμορφη συνταγή.