Μαριναρισμένη σαλάτα
Η συγκεκριμένη σαλάτα συνοδεύει απίστευτα τα κρεατικά και γιατί όχι, μπορείτε να καταπλήξετε την Τσικνοπέμπτη την παρέα σας!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό λάχανο (λευκό και κόκκινο)
2 μήλα (1 κόκκινο,1 πράσινο)
1 κ. σ. αλάτι
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλ. τσαγιού ξύδι
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. σ. μουστάρδα
½ κ. γλ. μπούκοβο
1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο καρύδι
1 φλ. τσαγιού ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε, το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του και το βάζουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε τα μήλα, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, σαν σπιρτόξυλα και τα βάζουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα καρύδια και τα ρόδια. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξύδι , τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το μπούκοβο , το ρίχνουμε στη σαλατιέρα και ανακατέουμε. Η σαλάτα είναι πιο νόστιμη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο. Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!