Μαριναρισμένο χοιρινό με πατάτες
ΥΛΙΚΑ
2,5-3,0 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
1,5 κιλό πατάτες
2 κ. σ. μουστάρδα
2 κ. σ. μέλι
λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 φλ. τσαγιού χυμό από 2 πορτοκάλια
½ φλ .τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
4 κ. σ. λάδι
2 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 ξυλάκι κανέλλα
5 γαρυφαλλάκια
1 κ. σ. δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Πλένουμε το χοιρινό, το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το ανακατεύουμε αρκετές φορές, να πάει παντού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το πρωί μεταφέρουμε το χοιρινό στο ταψί, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το αλείφουμε στο χοιρινό. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο ταψί, λίγο λάδι ακόμα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς , πάνω κάτω για περίπου 3 ώρες. Για περίπου 1 ώρα στην αρχή, το έχουμε σκεπασμένο για να μην μας αρπάξει. Όταν μαλακώσει το χοιρινό και μελώσουν οι πατάτες είναι έτοιμο.
Μια πολύ γευστική συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας!!!!
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους!!!!!