Μοσχαράκι Νουά στην κατσαρόλα
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλά μοσχαράκι σε δίχτυ
2 καρότα
1 πιπεριά
200 ml λευκό κρασί
½ κούπα λάδι
½ λίτρο ζεστό νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει για να σοταριστούν και αυτά. Αφού μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε λίγο να ξεθυμάνει και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νουά, τη δάφνη, τη ρίγανη και το ζεστό νερό.
Σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε για 2 ώρες περίπου, γυρνώντας το συχνά για να ψηθεί παντού ομοιόμορφα και κοιτάμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό. Όταν θα είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά, τα δαφνόφυλλα και παίρνουμε λίγη σάλτσα και διαλύουμε μέσα το αλεύρι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, δένουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές μέλι.
Σε μια πιατέλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρέας μας, ρίχνουμε τη σάλτσα μας πάνω του και το σερβίρουμε. Το συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές αλλά και με πουρέ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!