Μους γιαούρτι φράουλα

Μους γιαούρτι φράουλα

Ένα ελαφρύ γλύκισμα  που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση του και ειδικά τώρα που οι κόκκινες λαχταριστές  φράουλες αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους.Iδανική πρόταση για επιδόρπιο, ειδικά μετά από γεύμα. 
Θα πρέπει να ξέρουμε ότι μία  κούπα φρέσκες φράουλες (166 γραμμάρια) περιέχει μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά στις ακόλουθες ποσότητες:

Οπότε μπορείτε μόνοι σας να καταλάβετε πόσο καλό κάνουν στην υπέρταση , στο σάκχαρο, στις εγκυμονούσες, κλπ.

Η πρόταση είναι με λίγες θερμίδες παραπάνω. Αλλά ποιος νοιάζεται !!!!! Έτσι και αλλιώς δεν προλαβαίνουμε να χάσουμε κιλά μέχρι να βγούμε στην παραλία ! 

Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι μας και να το απολαύσουμε και εμείς και οι άλλοι …..

Θα χρειαστούμε  (για 6-8 μερίδες)

  • 2 φακελάκια ζελατίνα (σε σκόνη)
  • 300 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος

Και για ντεκόρ (!) 

  • Λίγες φράουλες
  • Μερικά φυλλαράκια μέντας (αν έχετε )

Διαλύουμε τη  ζελατίνα μέσα σε ένα μπρίκι με λίγο νερό . Όταν μαλακώσει, βάζουμε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί λίγο, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνα. 
Βάζουμε τις  ψιλοκομμένες φράουλες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το μίγμα της ζελατίνας, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες. 
Ανακατεύουμε πάλι να ομογενοποιηθούν και έτοιμη η μους για το ψυγείο, αφού την μοιράσουμε σε μικρά μπολ ή ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και παραπάνω, μέχρι να πήξουν.
Διακοσμούμε κάθε μους με μία φράουλα και αν έχετε με φυλλαράκια μέντας (εγώ δεν είχα και γι' αυτό η φωτο είναι άνευ μέντας ….)
Απολαύστε

Keep going and don’t shoot the Chef !!!