Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

Νηστίσιμα και εύκολα κουλουράκια με απλά υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Χωρίς αυγά ή άλλα ζωικά προϊόντα.. Η μυρωδιά την ώρα που ψήνονται σε τρελαίνει και συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ αλλά και το τσάι.

ΥΛΙΚΑ 

2 φλ. λάδι (όχι εντελώς γεμάτα) 

1 φλ. ζάχαρη 

½ φλ. χυμό πορτοκάλι 

½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ 

1 φλ. σουσάμι  

1 κ. γλ. κανέλλα 

1 κ. γλ. σόδα 

1 κ. γλ. μπέϊκιν  

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι  να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το χυμό και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε διαδοχικά το σουσάμι και το αλεύρι με το μπέΪκιν. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ απαλή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄. Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω, για 15΄με 20΄.