Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες

Η αγαπημένη μας ντομάτα (ή τομάτα) αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα του ανθρώπου, ναι καλά διαβάσατε, φρούτο γιατί πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια, δηλαδή σχηματίζεται από λουλούδι και περιέχει σπόρους, οι οποίοι όταν φυτευτούν μας δίνουν το φρούτο ξανά.  Η ντομάτα λοιπόν, εφοδιάζει τον οργανισμό του με θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες (κυρίως C). 
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καταναλώνεται περισσότερο από όλους μας, ενώ η μοναδική της γεύση και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά της, την καθιστούν κορυφαία επιλογή για την διατροφή μας.
Εμείς σήμερα θα την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες!!!

Υλικά:

  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το αυγό και τη φέτα (αν χρησιμοποιείτε).
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα, μέχρι να γίνει μια παχιά ζύμη που να μπορεί να κρατήσει σχήμα (ίσως χρειαστούμε λίγο παραπάνω αλεύρι).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι και τραγανοί και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Καλή επιτυχία!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef!!!