Ο μουσακάς της Κατερίνας

Ο μουσακάς της Κατερίνας

Η πρόταση είναι: δεν τηγανίζουμε μελιτζάνες, δεν τηγανίζουμε πατάτες.... Πάμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό μουσακά με ονομασία προέλευσης: Ο μουσακάς της Κατερίνας!

Θα χρειαστούμε

Για τη βάση

6 μελιτζάνες τσακώνικες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

5 κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

2 πιπεριές κόκκινες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

2 καρότα τριμμένα

2 τομάτες τριμμένες

3 πατάτες, πατάτες σε καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια.

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Νεράκι λίγο

Για την γέμιση

3/4  κιλού κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί χυμό τομάτας ή κονκασέ

1 ξυλάκι κανέλας

3-4 γαρύφαλλα

Αλάτι

Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Λαδάκι του Θεούλη

Για την μπεσαμέλ

2 λίτρα γάλα light

8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές κοφτές κορν φλαουρ

3 αυγά

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση στο ένα μέτρο.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά της βάσης σε ένα ταψί. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον κιμά. Σε κατσαρόλα:  Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, τον καβουρδίζουμε, ρίχνουμε την τομάτα και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 3/4 της ώρας 

(Προσέχουμε να μην μας "πιάσει").

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τον κιμά χωρίς πολλά πολλά υγρά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο, ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να μην σβολιάσει και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτά ανακατεύοντας συνέχεια Ρίχνουμε τα αυγά, το βούτηρο και το τυρί. Ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΏΣ και ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει η σάλτσα. Όταν γίνει πηκτή όσο θέλουμε, την βγάζουμε από τη φωτιά.  Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμη. 

Την προσθέτουμε στο ταψί και στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μια μια ώρα περίπου ( θα δείτε την επιφάνεια να παίρνει ωραίο χρώμα)

Καλή σας όρεξη!

Keep going and don't shoot the chef!