Εύκολα μελομακάρονα και extra tips

Εύκολα μελομακάρονα και extra tips

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολοι κουραμπιέδες και extra tips

Εύκολοι κουραμπιέδες και extra tips

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται ...

Διαβάστε περισσότερα
Εύκολες δίπλες και extra tips

Εύκολες δίπλες και extra tips

Οι δίπλες ή αλλιώς ξεροτήγανα είναι ελληνικό επιδόρπιο που το κύριο συστατικό του είναι λεπτή ζύμη. Οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο. Από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά γλυκά για τις ...

Διαβάστε περισσότερα
Πίτσα με βάση τορτίγιας

Πίτσα με βάση τορτίγιας

Η πίτσα (ιταλικά:pizza)είναι πιάτο ιταλικής προέλευσης, το οποίο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή, επίπεδη βάση ζύμης με βάση το σιτάρι με προζύμι, με τομάτες, με τυρί και ...

Διαβάστε περισσότερα
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

Η κυδωνιά είναι δέντρο γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια και ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και «Μήλο της Αφροδίτης».Η καταγωγή της, ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ

Το σουφλέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, ...

Διαβάστε περισσότερα
Σούπα βελουτέ από όσπρια

Σούπα βελουτέ από όσπρια

Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια. Ανάμεσα στα όσπρια που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, ...

Διαβάστε περισσότερα
Νουά μοσχαριού με μουστάρδα

Νουά μοσχαριού με μουστάρδα

Το πρώτο που μετράει στο νουά είναι η ποιότητα του κρέατος. Το νουά είναι ένας πίσω εσωτερικός μυς που βρίσκεται πριν την ουρά του ...

Διαβάστε περισσότερα
Κακαβιά ψαρόσουπα

Κακαβιά ψαρόσουπα

Η κακαβιά γίνεται συνήθως από τους ψαράδες, μέσα σε πήλινα τσουκάλια, κοντά στη  θάλασσα, πολύ νόστιμη, γιατί οι ψαράδες έχουνε πολλά και διάφορα ψάρια, ...

Διαβάστε περισσότερα
Σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό

Το σνίτσελ αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, ...

Διαβάστε περισσότερα