ΥΛΙΚΑ8 πιπεριές φλωρίνης280γρ. φέτα100 γρ. ανθότυρο100γρ. ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένη1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη1 κ. γλ. ρίγανη5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα1 αυγόΠιπέρι3κ.σ. λάδι¼ φλ. λάδι για ...
ΥΛΙΚΑ1,5 κιλά μοσχαράκι σε δίχτυ2 καρότα1 πιπεριά200 ml λευκό κρασί½ κούπα λάδι½ λίτρο ζεστό νερό1 μεγάλο κρεμμύδι2 σκ. σκόρδο2 δαφνόφυλλα2 κ. σ. μέλι1 κ. σ. ...
Η σημερινή συνταγή ή έργο τέχνης θα λέγαμε, είναι από την χρυσοχέρα νεαρή αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου και την μοιράζεται μαζί μας για να ...
Τώρα που ο καιρός πήρε τα «κάτω» του και ένα ζεστό φαγητό, ελαφρύ, υγιεινό και προπαντός γρήγορο στο μαγείρεμα (έχουμε και μία οικονομία ρεύματος ...
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη φίλη και αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου. Μια γλυκιά συνταγή βγαλμένη σαν από παραμύθι, που στο τέλος θα ...
Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο ...
Πελτές, μπελτές ή μπελντές είναι παρασκεύασμα σε μορφή πολτού ή ζελέ. Σήμερα η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως για τον ντοματοπελτέ που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική, αλλά και για το «κυδώνι ...
Η σημερινή συνταγή έρχεται από την Αίγυπτο, όπου έχει κρατηθεί αναλλοίωτη εδώ και τρεις γενιές. Η Γωγώ Κοχλιαρίδου, μοιράζεται μαζί μας την παραδοσιακή συνταγή ...
Το τουρλού (τουρκικά: türlü) είναι έδεσμα της τουρκικής κουζίνας που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Αποτελείται από βραστά λαχανικά και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μαγειρευτά κρέατα. Διάφορες ποικιλίες του τουρλού καταναλώνονται ...
Γρήγορο, εύκολο, απολαυστικό, αλλά κυρίως, ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς κα μεγάλους!ΥΛΙΚΑ250 γρ. βούτυρο1 φλιτζάνι άχνη½ ποτήρι κρασί κονιάκ4 κ. σ. κακάο200γρ. καρύδια2 πακέτα ...