Ας μάθουμε και λίγα για τα μακαρόνια από το Wikipedia. Η καταγωγή των μακαρονιών είναι γεμάτη μύθους και αντιφάσεις. Από τον ευρύτατα διαδεδομένο θρύλο, ότι τα μακαρόνια ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΙΜΑ½ κιλό κιμά χοιρινό1 κ. σ. λάδι1 μικρό κρεμμύδι200γρ. σάλτσα ντομάταςΑλάτι, πιπέρι, κανέλλαΝερόΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ2 κιλά πατάτες80 γρ. βούτυρο320 ml γάλα150 γρ. ...
Κάθε φορά που έρχομαι στο χωριό και πηγαίνω στο σπίτι της γιαγιάς μου πάντα νοιώθω σαν μικρό παιδί. Εκεί ήταν η γιαγιά και η ...
ΥΛΙΚΑ1 φαρινάπ2 κ. γλ. μπέικιν125 γρ. βούτυρο4 αυγά250 ml γάλα φρέσκο150 γρ. ρεγκάτο150 γρ. κεφαλογραβιέρα150 γρ. φέτα250 γρ. ανάμεικτα αλλαντικάΕΚΤΕΛΕΣΗΚόβουμε σε μικρά κομμάτια τα τυριά ...
Το πιροσκί είναι Ρωσικό, Λευκορώσικο και Ουκρανικό έδεσμα, με βάση το ζυμάρι. Είναι φτιαγμένο σε σχήμα βαρκούλας και σε μέγεθος μιας χούφτας και ψήνεται στο τηγάνι ...
ΥΛΙΚΑ250 γρ. κουβερτούρα πάνω από 50% κακάο200 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα1 κ. σ. ηλιέλαιο (προεραιτικά)ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά το ...
Γαριδούλες όμορφες !!!! Το αρθρόποδο αυτό με την ονομασία «γαρίδα» έχει εύγευστο κρέας, το οποίο είναι περιζήτητο και πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης. Τρώγονται ...
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο φαρφάλες ή πένες 1 συσκευασία τόνο με λάδι3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί ,κίτρινη)1 μικρό κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο3 κ. σ. λάδιΑλάτι, πιπέριΤυρί τριμμένοΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μια κατσαρόλα ...
Φαρφάλες με ανθότυρο και σκόρδο. Μία συνταγή απλή και light. Όμως, ξέρουμε τι είναι ο ανθότυρος; Για να δούμε (ας είναι καλά το google !!!!).Ο ανθότυρος είναι ...
ΥΛΙΚΑΚΟΥΝΕΛΑΚΙ1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες1 κρεμμύδι μεγάλο½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο2 λεμόνια1 κ. γλ. ρίγανη2 φύλλα δάφνης1 κλαδάκι δενδρολίβανοΑλάτι -πιπέριΝερόΡΥΖΙ½ κιλό ρύζι Blue Bonnet1 κ. σ. ...