Τώρα που ο καιρός πήρε τα «κάτω» του και ένα ζεστό φαγητό, ελαφρύ, υγιεινό και προπαντός γρήγορο στο μαγείρεμα (έχουμε και μία οικονομία ρεύματος ...
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη φίλη και αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου. Μια γλυκιά συνταγή βγαλμένη σαν από παραμύθι, που στο τέλος θα ...
Τα αχλάδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο ...
Πελτές, μπελτές ή μπελντές είναι παρασκεύασμα σε μορφή πολτού ή ζελέ. Σήμερα η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως για τον ντοματοπελτέ που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική, αλλά και για το «κυδώνι ...
Η σημερινή συνταγή έρχεται από την Αίγυπτο, όπου έχει κρατηθεί αναλλοίωτη εδώ και τρεις γενιές. Η Γωγώ Κοχλιαρίδου, μοιράζεται μαζί μας την παραδοσιακή συνταγή ...
Το τουρλού (τουρκικά: türlü) είναι έδεσμα της τουρκικής κουζίνας που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Αποτελείται από βραστά λαχανικά και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μαγειρευτά κρέατα. Διάφορες ποικιλίες του τουρλού καταναλώνονται ...
Γρήγορο, εύκολο, απολαυστικό, αλλά κυρίως, ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς κα μεγάλους!ΥΛΙΚΑ250 γρ. βούτυρο1 φλιτζάνι άχνη½ ποτήρι κρασί κονιάκ4 κ. σ. κακάο200γρ. καρύδια2 πακέτα ...
Ας μάθουμε και λίγα για τα μακαρόνια από το Wikipedia. Η καταγωγή των μακαρονιών είναι γεμάτη μύθους και αντιφάσεις. Από τον ευρύτατα διαδεδομένο θρύλο, ότι τα μακαρόνια ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΙΜΑ½ κιλό κιμά χοιρινό1 κ. σ. λάδι1 μικρό κρεμμύδι200γρ. σάλτσα ντομάταςΑλάτι, πιπέρι, κανέλλαΝερόΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ2 κιλά πατάτες80 γρ. βούτυρο320 ml γάλα150 γρ. ...
Κάθε φορά που έρχομαι στο χωριό και πηγαίνω στο σπίτι της γιαγιάς μου πάντα νοιώθω σαν μικρό παιδί. Εκεί ήταν η γιαγιά και η ...