Το πομοντόρι είναι μία ποικιλία της ντομάτας. Πρώτο καλλιεργήθηκε μετά τα μέσα του 18ου αιώνα στην περιοχή του San Marzano sul Sarno και η ποικιλία αυτή ...
Ένας γλυκός πειρασμός με μόνο 3 υλικά, για τους μικρούς μας φίλους…. αλλά γιατί όχι και για τους μεγαλύτερους.ΥΛΙΚΑ1 φακελάκι σαντιγύ morfat1 γάλα εβαπορέ 1 ...
Πληροφορίες από το διαδίκτυο …….. (δεν είμαι φωστήρας ……μαθαίνω και εγώ μαζί σας!) Η κόκκινη καυτερή πιπεριά (chili) θεωρείται από τους Ιταλούς ως το φυλακτό ...
Ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε, ανεξαρτήτως εποχής! ΥΛΙΚΑ1 πακέτο πτι-μπέρ375 γρ. κουβερτούρα2 φλ. βούτυρο1 2/3 φλ. ζάχαρη7 αυγά1 βανίλιαΕΚΤΕΛΕΣΗΑλέθουμε τα μπισκότα σε ένα multi. Σε ...
Ένα από τα βασικά συστατικά της σημερινής πρότασης είναι το balsamico. To balsamico (βαλσάμικο ξύδι είναι ένα σκουρόχρωμο, συμπυκνωμένο και αρωματικό ξύδι που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου ή ...
ΥΛΙΚΑ5 αυγά1 ποτήρι γάλα2 λουκάνικα μικρά ( χωριάτικα)1 πιπεριά150 γρ. φέτα100 γρ. τυρί τριμμένοΠιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα μπολ σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. ...
(Σασίμι - Νιγκιρισούσι Μακισούσι Ναρεζούσι)(……. Ναι, τώρα έχουμε και στο χωριό μας ……) Ο πρωτότυπος τύπος σούσι, αναπτύχθηκε πρώτα στη νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο ...
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο κανελόνια750 γρ, μοσχαρίσιο κιμά1 κρεμμύδι μέτριο4 κ.σ. ελαιόλαδο1 pummaro½ λίτρο γάλα300 γρ. regato κλασσικό ή καπνιστόΑλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδοΕΚΤΕΛΕΣΗΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ...
Σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή με χοιρινό μπούτι, το γνωστό σε όλους μας μπεκρή μεζέ. Θα χρειαστούμε λοιπόν τα εξής υλικά:Θα χρειαστούμε:1 ...
ΥΛΙΚΑ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι½ κιλό φυτική σαντιγί100 γρ. φουντούκια 1 συσκευασία κομπόστα ανανάΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε τη σαντιγί με το μίξερ. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, 3 ...