Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο

Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο

Πατάτες «τηγανιτές» στο φούρνο Με καταγωγή από Ν. Αμερική, εισήχθη στην Ευρώπη την εποχή των Ανακαλύψεων ενώ στην Ελλάδα ήρθε αμέσως μετά την επανάσταση του ...

Διαβάστε περισσότερα
Κουλουράκια λαμπριάτικα και βαμμένα αυγά με κλωστές

Κουλουράκια λαμπριάτικα και βαμμένα αυγά με κλωστές

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 4 φλ .τσαγιού αλεύρι 4 κ. γλ. μπέικιν 1 φλ. τσαγιού βούτυρο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 4 αυγά 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί  με το ...

Διαβάστε περισσότερα
Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Το πορτοκάλι  είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε τόσο ολόκληρο όσο ...

Διαβάστε περισσότερα
Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

Νηστίσιμα κουλουράκια με σουσάμι

Νηστίσιμα και εύκολα κουλουράκια με απλά υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Χωρίς αυγά ή άλλα ζωικά προϊόντα.. Η μυρωδιά την ώρα ...

Διαβάστε περισσότερα
Σάλτσα με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Σάλτσα με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης θεωρούνται υπερτροφή για τις σημαντικές βιταμίνες τους, όπως είναι η βιταμίνη C και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν. Τις γνωρίζουν μάλιστα και ...

Διαβάστε περισσότερα
Γιουβέτσι

Γιουβέτσι

Σήμερα θα μαγειρέψουμε το γνωστό σε όλους μας γιουβέτσι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Να θυμάστε, ότι η ...

Διαβάστε περισσότερα
Κουμκουάτ ή ''χρυσό πορτοκάλι''

Κουμκουάτ ή ''χρυσό πορτοκάλι''

Κουμκουάτ ή «χρυσό πορτοκάλι» Κουμκουάτ ή αν μιλάτε τη γλώσσα των Κινέζων  Μανδαρίνων,  «χρυσό πορτοκάλι» . Πορτοκαλόχρωμος, μικρός καρπός και παράλληλα θησαυρός που ανήκει στην οικογένεια των ...

Διαβάστε περισσότερα
Σπανακόρυζο λεμονάτο

Σπανακόρυζο λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό σπανάκι 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πράσο 1 κρεμμύδι ξερό 150 γραμμάρια ρύζι  γλασέ Λάδι ½ ματσάκι άνηθο  2 λεμόνια Αλάτι και πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά το σπανάκι και ...

Διαβάστε περισσότερα
Λουκανικόπιτα

Λουκανικόπιτα

Η  παρασκευή λουκάνικων είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους διατήρησης κρέατος. Οι Προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαξαν τα πρώτα λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με ψητό κρέας. Ο Όμηρος αναφέρει ...

Διαβάστε περισσότερα
Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

ΥΛΙΚΑ 6-7 μέτριες πατάτες 20-24 φέτες σαλάμι μπύρας 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 ½ κούπα γάλα 330 γραμμ. κρέμα γάλακτος 2 αυγά 2 κ.σ. βούτυρο  50 γρ. τυρί τριμμένο Αλάτι ,πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις πατάτες σε ...

Διαβάστε περισσότερα