Ο τέλειος μεζές -συνοδός στα ψητά (που αν είναι και στα κάρβουνα… ακόμη καλύτερα)Τις αγκινάρες άλλοι τις αγαπούν και άλλοι τις μισούν. Είναι για σχέσεις ...
Το λεμονογλυκό είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που φτιάχνεται από λεμόνια. Συνήθως περιλαμβάνει λεμόνια, ζάχαρη, νερό και μερικές φορές και κανέλα. Ιδανικό γλυκό του καλοκαιριού. Είναι ένα ...
Η αλμύρα φυτρώνει στην άμμο, όπου υπάρχει σχετικά στάσιμο νερό. Είναι θάμνος και τα φύλλα του έχουν κι αυτά σχήμα βελόνας. Βρίσκουμε κι ένα ...
Η πατάτα καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του ...
Μ. Εβδομάδα και ένα από τα έθιμα μας είναι το βάψιμο των αβγών. Τα κόκκινα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θεωρείται η ημέρα ...
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και θρεπτικό κέικ που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας!Υλικά:3 ώριμες μπανάνες1/3 φλ. ελαιόλαδο1/2 φλ. φυτικό γάλα ...
Το Ελληνικό όνομά της προέρχεται από παραλλαγή της Αραβικής της ονομασίας bāḏinjān σε μελιτζάνα, επηρεασμένο από το μελανό χρώμα του καρπού. Κυριότερες ποικιλίες στην Ελλάδα είναι ...
Το λάχανο είναι από τα κυριότερα λαχανικά και καλλιεργείται σε όλες τις Εύκρατες περιοχές . Τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρεμένο.Η γνωστή λαχανοσαλάτα (coleslaw, κόλσλο) ...
Δεν θα λύσουμε τον κύβο του Ρούμπικ ….. Θα φτιάξουμε κύβους λαχανικών για τα φαγητά μας !!!! Πολλές φορές θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα γεύση στο ...
Το Rigatoni είναι ένα μεγάλο, σωληνωτό ζυμαρικό με κάθετες ράχες που διατρέχουν κατά μήκος του σωλήνα. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πένες, και συχνά ...