Ο καρπός της τομάτας, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται ...
Μετά το φαγοπότι και τα κρέατα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή ψαρόσουπα.Υλικά:1 ½ - 2 kg φρέσκα ψάρια καθαρισμένα 3 ...
Η μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους συγκεκριμένων όπως είναι το Sinapis alba (σινάπι το λευκό). Η χρήση του φυτού της μουστάρδας ως μπαχαρικού, ...
Το στρούντελ είναι ένα γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Η πιο γνωστή εκδοχή του γλυκού έχει ως βάση τα μήλα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και την ...
Υλικά1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες1 μέτριο λάχανο1 φλ. Λάδι1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό500γρ.σάλτσα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας½ κ.σ. μπελτέ2 φύλλα δάφνης1κ.γλ. θυμάριΑλάτι, πιπέριΝερόΕκτέλεσηΠλένουμε το χοιρινό ...
Ο βοσκός, επίσης ποιμένας ή τσοπάνης, είναι το άτομο που φροντίζει, μαζεύει για βοσκή, ταΐζει ή φυλάει κοπάδια προβάτων, κατσικιών, αρνιών, αγελάδων. Η βοσκή είναι ένα από τα παλαιότερα ...
Υλικά200 γρ. βρώμη220 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια100 ml φρέσκο γάλα50 γρ. κακάο70 γρ. μαύρη ζάχαρη20 ml κονιάκ100 γρ. φιστικοβούτυρο ΕκτέλεσηΣε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την ...
ΥΛΙΚΑ500γρ. μακαρονάκι κοφτό1 κ. σ. ελαιόλαδο300γρ. μαγιονέζα3 καρότα2 κλαδάκια σέλινο1 πιπεριά φλωρίνης½ ματσάκι μαϊντανόΑλάτι , πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα μακαρόνια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε τα καρότα, ...
Υλικά:1 κουνουπίδι καθαρισμένο, κομμένο σε μέτρια μπουκετάκια ελαιόλαδο50 γρ βούτυρο αγελάδος ανάλατο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο140 γρ σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε κυβάκια 170 γρ ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών1 δαφνόφυλλο,αλάτι, πιπέρι50 γρ αλεύρι ...
ΥΛΙΚΑ3 μεγάλα κολοκύθια2-2,5 φλ. αλεύρι φαρινάπ1 φακελάκι μπέικιν παουντέρ4 αυγά½ φλ. Γάλα½ φλ. Ελαιόλαδο350 γρ. φέτα2 κ.σ. λάδιΑλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΤρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και ...