Το κέικ είναι γλυκό από ζύμη με αλεύρι, ζάχαρη, αβγά και μπέικιν πάουντερ που ψήνεται στον φούρνο, συνήθως μέσα σε μακρόστενες ή στρογγυλές με τρύπα φόρμες ζαχαροπλαστικής. Κόβεται σε φέτες προκειμένου να καταναλωθεί. Μπορεί να ...
ΥΛΙΚΑ1κιλό πατάτες3 αυγά βραστά2 κρεμμυδάκια φρέσκα3 καρότα μικρά10 πράσινες ελιές150γρ. αρακά5 κ. σ. μαγιονέζα5 κ. σ. γιαούρτι1 κ. σ. μουστάρδαΑλάτι, πιπέρι2 κ. σ. ρόδι( ...
Τα φιστίκια Αιγίνης, ή αλλιώς κελυφωτά φιστίκια, είναι πολύ αγαπητά λόγω της ωραίας γεύσης τους. Εκτός όμως από νόστιμα, είναι και πλούσια σε πολύτιμα ...
Ογκρατέν είναι ένας τρόπος μαγειρέματος διαφόρων φαγητών στον φούρνο. Η λέξη προέρχεται από την γαλλική φράση “au gratin” που σημαίνει “στον φούρνο”. Στην ουσία, ...
Υλικά340 γρ. τυρί σε κρέμα200 γρ. άχνη ζάχαρη1 λεμόνι240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιούλίγο αλάτιΕκτέλεσηΣτίβουμε το λεμόνι και μετά το ξύνουμε στον ...
Ο καρπός της τομάτας, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται ...
Μετά το φαγοπότι και τα κρέατα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή ψαρόσουπα.Υλικά:1 ½ - 2 kg φρέσκα ψάρια καθαρισμένα 3 ...
Η μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους συγκεκριμένων όπως είναι το Sinapis alba (σινάπι το λευκό). Η χρήση του φυτού της μουστάρδας ως μπαχαρικού, ...
Το στρούντελ είναι ένα γλυκό αρτοσκεύασμα με γεμιστή ζύμη. Η πιο γνωστή εκδοχή του γλυκού έχει ως βάση τα μήλα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και την ...
Υλικά1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες1 μέτριο λάχανο1 φλ. Λάδι1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό500γρ.σάλτσα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας½ κ.σ. μπελτέ2 φύλλα δάφνης1κ.γλ. θυμάριΑλάτι, πιπέριΝερόΕκτέλεσηΠλένουμε το χοιρινό ...