Κοτόπουλο με πένες και μπέικον

Κοτόπουλο με πένες και μπέικον

Υλικά:1ολόκληρο στήθος κοτόπουλο φιλέτο500g πένες1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα250γρμ. τριμμένη γραβιέρα250γρμ. τριμμένο ρεγκάτο250γρμ. μπέικον4 αυγάΛίγο λάδι Λίγη φρυγανιά τριμμένη Εκτέλεση:Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 30 λεπτά ...

Διαβάστε περισσότερα
Muffins με βρόμη και μπανάνα

Muffins με βρόμη και μπανάνα

Υλικά:1 μπανάνα 150ml γάλα30γρ φυστικοβούτηρο120γρ βρόμη¾ κ.γ. banking powder½ κ.γ. κανέλα3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας σε κομματάκια Εκτέλεση:Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα και τη βρόμη ...

Διαβάστε περισσότερα
Κοκκινιστό με κρέας από βουβάλι

Κοκκινιστό με κρέας από βουβάλι

Βουβάλι είδος μεγαλόσωμου βοοειδούς με κοντό και αραιό τρίχωμα και μακριά κέρατα, ο παχύς, άχαρος και δυσκίνητος άνθρωπος (δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το είδος !)Ο Βούβαλος είναι γένος μεγάλων αρτιοδάκτυλων μηρυκαστικών θηλαστικών που συγγενεύει με το βόδι γι’ αυτό και ανήκει στην οικογένεια των βοειδών. Οι ...

Διαβάστε περισσότερα
Κόκορας κοκκινιστός με πατάτες

Κόκορας κοκκινιστός με πατάτες

ΥΛΙΚΑ1 κόκορα 1 1/2 ή 2 κιλά σε κομμάτια1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο½ ποτήρι  νερού κόκκινο κρασί½ ποτήρι νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα½ κ. σ. πελτέ5 σκελίδες ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουβλάκια από κροκέτες κοτόπουλου

Σουβλάκια από κροκέτες κοτόπουλου

Μια τυπική κροκέτα είναι φτιαγμένη από κρέας που καλύπτεται από ψίχουλα, και τηγανητό μέχρι χρυσαφί και τραγανή.Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την κορκέτα ως μια εξαιρετικά ολλανδική λιχουδιά, ...

Διαβάστε περισσότερα
Ζελέ με γιαούρτι

Ζελέ με γιαούρτι

Υλικά 300 γρ. στραγγιστό  γιαούρτι1 φακελάκι ζελέ (ότι γεύση σας αρέσει)600 ml νερό1 κ. σ. ζάχαρη (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ ρίχνουμε 300 ml βραστό νερό και διαλύουμε το φακελάκι του ...

Διαβάστε περισσότερα
Μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτηρο

Μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτηρο

Σήμερα θα φτιάξουμε θρεπτικές μπάρες δημητριακών, ένα σνακ για μικρούς και μεγάλους! Το σημαντικότερο…..δεν χρειάζονται ψήσιμο. Υλικά100γρ. βρώμης60γρ. φυστικοβούτυρο40γρ. μέλι160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)4 κουτ. ...

Διαβάστε περισσότερα
Σπαγγέτι με κολοκύθι, σκόρδο και φρέσκο δυόσμο

Σπαγγέτι με κολοκύθι, σκόρδο και φρέσκο δυόσμο

Τα σπαγγέτι είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ζυμαρικών, που παράγονται αποκλειστικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και νερό, με μακρύ, λεπτό σχήμα και στρογγυλή διατομή.Διακρίνονται από άλλες παρόμοιες μορφές ζυμαρικών, όπως ο ...

Διαβάστε περισσότερα
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών

Το σουφλέ (γαλλικά: soufflé‎) είναι ένας τρόπος μαγειρέματος φαγητού που προέρχεται από τη Γαλλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συστατικά, μπορεί ...

Διαβάστε περισσότερα
Μους σοκολά

Μους σοκολά

ΥΛΙΚΑ200γρ.  κρέμα γάλακτος200γρ.  στραγγιστό γιαούρτι400γρ.  κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος80γρ.  γάλα πλήρες1 κ.σ. μέλιΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μπέν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα μας για να αρχίσει να λιώνει ...

Διαβάστε περισσότερα