ΥΛΙΚΑΓια κεμπάπ500γρ. κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό ή αρνίσιο1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο1 αυγό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί1 σκελ. σκόρδο τριμμένο2 κ. σ. ψιλοκομμένες μαϊντανόΑλάτι, πιπέρι, πάπρικαΓια ...
Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνες, με λίγες θερμίδες και με χαμηλό ποσοστό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά υψηλό σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. ...
Χαλβάς ουσιαστικό, αρσενικό(γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το σιμιγδάλι (γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το ταχίνι (μεταφορικά, ειρωνικό) άνθρωπος χωρίς πρωτοβουλίες και με νωθρή συμπεριφορά, αργόστροφος , νερόβραστος – χαρακτηριστικό άρρηκτα συνδεδεμένο και με την έννοια ...
ΥΛΙΚΑ2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές4 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλή, 1 κίτρινη, 1 πράσινη)1 μεγάλο κρεμμύδι1 κονσέρβα μανιτάρια½ ποτήρι λευκό κρασί½ ποτήρι ελαιόλαδο½ ...
Υλικά:500 γραμ. ταλιατέλες 20 γαρίδες Νο 1 1 κρεμμύδι κομμένο41 κλωνάρι σέλινο 2 καρότα (κομμένα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1 φλυτζ. Κρέμα γάλακτος Λίγο άνηθο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο ...
ΥΛΙΚΑ1 αρνίσια συκωταριά2-3 μαρούλια6 φρέσκα κρεμμυδάκια1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι½ ματσάκι άνηθο1 φλ. τσαγιού λάδι1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ2 αυγά2-3 λεμόνιαΑλάτι ,πιπέριΝερόΕΚΤΕΛΕΣΗΨιλοκόβουμε την συκωταριά και ...
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ για χορτοφάγους(και σε version για vegan & vegetarians)Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη Μαγειρίτσα !!!!Η μαγειρίτσα είναι ένα «πιάτο-σύμβολο» γιατί δεν νοείται πασχαλινό τραπέζι χωρίς ...
Η σελινόριζα είναι ποικιλία σέλινου που καλλιεργείται για το βρώσιμο του στέλεχος, ή το υποκοτυλίδι, και τους βλαστούς. Η σελινόριζα και το σέλινο προέρχονται από τη λεκάνη της Μεσογείου.Αναφέρθηκε στην Ιλιάδα και ...
ΥΛΙΚΑ4 πατάτες κανονικές4 κολοκύθια3 καρότα2 μελιτζάνες1 μεγάλο κρεμμύδι1 πιπεριά πράσινη2 ντομάτες150 ml ελαιόλαδο1 ποτήρι νερόΜαϊντανόΑλάτι , πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα λαχανικά μας, εκτός ...
Ο χειμώνας είναι η εποχή που φύεται ο μάραθος.Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής. Ο βολβός του ...