Κεμπάπ με σάλτσα ντομάτας και γιαουρτιού

Κεμπάπ με σάλτσα ντομάτας και γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑΓια κεμπάπ500γρ. κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό ή αρνίσιο1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο1 αυγό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί1 σκελ. σκόρδο τριμμένο2 κ. σ. ψιλοκομμένες μαϊντανόΑλάτι, πιπέρι, πάπρικαΓια ...

Διαβάστε περισσότερα
Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνες, με λίγες θερμίδες και με χαμηλό ποσοστό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά υψηλό σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. ...

Διαβάστε περισσότερα
Ο παραδοσιακός Χαλβάς  «1-2-3»

Ο παραδοσιακός Χαλβάς «1-2-3»

Χαλβάς ουσιαστικό, αρσενικό(γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το σιμιγδάλι (γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το ταχίνι (μεταφορικά, ειρωνικό) άνθρωπος χωρίς πρωτοβουλίες και με νωθρή συμπεριφορά, αργόστροφος , νερόβραστος – χαρακτηριστικό άρρηκτα συνδεδεμένο και με την έννοια ...

Διαβάστε περισσότερα
Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές4 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλή, 1 κίτρινη, 1 πράσινη)1 μεγάλο κρεμμύδι1 κονσέρβα μανιτάρια½ ποτήρι λευκό κρασί½ ποτήρι ελαιόλαδο½ ...

Διαβάστε περισσότερα
Ταλιατέλες με γαρίδες

Ταλιατέλες με γαρίδες

Υλικά:500 γραμ. ταλιατέλες 20 γαρίδες Νο 1 1 κρεμμύδι κομμένο41 κλωνάρι σέλινο 2 καρότα (κομμένα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1 φλυτζ. Κρέμα γάλακτος Λίγο άνηθο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο ...

Διαβάστε περισσότερα
Φρικασέ

Φρικασέ

ΥΛΙΚΑ1 αρνίσια συκωταριά2-3 μαρούλια6 φρέσκα κρεμμυδάκια1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι½ ματσάκι άνηθο1 φλ. τσαγιού λάδι1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ2 αυγά2-3 λεμόνιαΑλάτι ,πιπέριΝερόΕΚΤΕΛΕΣΗΨιλοκόβουμε την συκωταριά και ...

Διαβάστε περισσότερα
Μαγειρίτσα με μανιτάρια για χορτοφάγους

Μαγειρίτσα με μανιτάρια για χορτοφάγους

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ για χορτοφάγους(και σε version για vegan & vegetarians)Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη Μαγειρίτσα !!!!Η μαγειρίτσα είναι ένα «πιάτο-σύμβολο» γιατί δεν νοείται πασχαλινό τραπέζι χωρίς ...

Διαβάστε περισσότερα
Σελινόριζα  αλα πολίτα

Σελινόριζα αλα πολίτα

Η σελινόριζα είναι ποικιλία σέλινου που καλλιεργείται για το βρώσιμο του στέλεχος, ή το υποκοτυλίδι, και τους βλαστούς. Η σελινόριζα και το σέλινο προέρχονται από τη λεκάνη της Μεσογείου.Αναφέρθηκε στην Ιλιάδα και ...

Διαβάστε περισσότερα
Μπριάμ φούρνου

Μπριάμ φούρνου

ΥΛΙΚΑ4 πατάτες  κανονικές4 κολοκύθια3 καρότα2 μελιτζάνες1 μεγάλο κρεμμύδι1 πιπεριά πράσινη2 ντομάτες150 ml ελαιόλαδο1 ποτήρι νερόΜαϊντανόΑλάτι , πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα λαχανικά μας, εκτός ...

Διαβάστε περισσότερα
Μαραθόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο

Μαραθόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο

Ο χειμώνας είναι η εποχή που φύεται ο μάραθος.Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής. Ο βολβός του ...

Διαβάστε περισσότερα