Το γιουβέτσι όπως το σαγανάκι, είναι δυο φαγητά που έχουν πάρει το όνομά τους από το σκεύος που μαγειρεύονταν. Τώρα βέβαια όταν ακούμε γιουβέτσι ...
Το κοχύλι ή όστρακο είναι το εξωτερικό, σκληρό, προστατευτικό κέλυφος των θαλάσσιων ασπόνδυλων οργανισμών με εξωτερικό σκελετό. Τα κοχύλια γενικά αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μελέτης της οστρακολογίας.Τα κελύφη αυτά έχουν μεγάλη ...
Μου έφεραν πεσκέσι τσίπουρο από τον Τύρναβο και είχα μαζέψει λεμόνια μπόλικα από την λεμονιά στο χωριό, τι να κάνω; Ωα μην φτιάξουμε ένα ...
Το Milkshake είναι από τα πιο απολαυστικά και δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού.Μπορεί να γίνει σε πολλές παραλλαγές. Με μπανάνα, με αχλάδι, με μήλο, με αμύγδαλα, ...
Ένα ελαφρύ γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση του και ειδικά τώρα που οι κόκκινες λαχταριστές φράουλες αυτή την ...
ΥΛΙΚΑ1 κιλό κολοκυθάκια1 κούπα μυζήθρα ξερή3 αυγά1 κρεμμύδι ξερό1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο1 κ. σ. κοφτή μπέικιν1–1,5 κούπα αλεύριΕλαιόλαδο για τηγάνισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε και τρίβουμε τα ...
Τώρα που ξεκίνησαν οι ζέστες τα γρήγορα φαγητά είναι ….must !!!Η σημερινή μας πρόταση είναι oμελέτα με μανιτάρια και λουκάνικα. Μία γρήγορη συνταγή για εύκολο, ...
ΥΛΙΚΑΓια κεμπάπ500γρ. κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό ή αρνίσιο1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο1 αυγό2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί1 σκελ. σκόρδο τριμμένο2 κ. σ. ψιλοκομμένες μαϊντανόΑλάτι, πιπέρι, πάπρικαΓια ...
Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνες, με λίγες θερμίδες και με χαμηλό ποσοστό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά υψηλό σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. ...
Χαλβάς ουσιαστικό, αρσενικό(γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το σιμιγδάλι (γλυκό) είδος γλυκίσματος με βασικό υλικό το ταχίνι (μεταφορικά, ειρωνικό) άνθρωπος χωρίς πρωτοβουλίες και με νωθρή συμπεριφορά, αργόστροφος , νερόβραστος – χαρακτηριστικό άρρηκτα συνδεδεμένο και με την έννοια ...