Πέννες αλά κρεμ
Πέννες είναι ένα είδος ζυμαρικών σε σχήμα κυλίνδρων. Penne είναι ο πληθυντικός της λέξης penna, που προέρχεται από το λατινικό penna και σημάνει "πούπουλο" ή "αγκάθι", και είναι ομόρριζη της αγγλικής λέξης pen.
Στην αγορά κυκλοφορούν δύο διαφορετικά είδη penne - λείες και ραβδωτές.
Παραδοσιακά, οι πέννες μαγειρεύονται al dente και σερβίρονται με σάλτσες ζυμαρικών. Οι πέννες είναι διάσημο υλικό σε σαλάτες ζυμαρικών. Αποτελούν ένα πολύπλευρο ζυμαρικό για διάφορες χρήσεις λόγω του πρακτικού σχεδιασμού τους. Οι μυτερές άκρες λειτουργούν ως κουτάλια για την σάλτσα και το άδειο κέντρο με την ραβδωτή εξωτερική υφή βοηθούν στο να την κρατά.
Η σημερινή μας συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ραβδωτές πέννες (και οι λείες την ίδια δουλειά κάνουν….. )
Θα χρειαστούμε
- 500 γραμ. πέννες ραβδωτές
- 3 κουτ. Σούπας βούτυρο
- 250 γραμ. μπέϊκον
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 250 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- (και προαιρετικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι)
Βράζουμε τις πέννες σε μεγάλη κατσαρόλα. Αφού βράσουν στο επιθυμητό βαθμό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στο τρυπητό. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει) προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέϊκον. Σοτάρουμε το μπέϊκον, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ½ τυρί τριμμένο , αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πέννες και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό. Ρίχνουμε τυρί από πάνω σε κάθε πιάτο και αν θέλετε προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη !!!
Keep going and don’t shoot the chef !