Pesto – πίτα
Το pesto βασιλικού έχουμε συνηθίσει να το τρώμε με ζυμαρικά. Όμως, γιατί να μην το δοκιμάσουμε και σε πίτα;
Και για να μην είναι μόνο του, θα βάλουμε και λίγο μπουράτα …..
Θα χρειαστούμε
- 2 φύλλα σφολιάτας στρογγυλά (αν είναι μακρόστενα, τα κάνουμε κυκλικά).
- 1 κομμάτι τυρί Βurrata (μπουράτα) βουβαλινό (ελληνική παραγωγή από ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ) (υποστηρίζουμε τα ελληνικά τυριά).
- 3-4 κουταλιές της σούπας pesto
- 1 αυγό
Τοποθετούμε το ένα στρογγυλό φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδωμένο καλά ταψάκι.
Αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με το pesto. Στο κέντρο τοποθετούμε την μπουράτα. Βρέχουμε λίγο γύρω γύρω τις άκρες και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε στις άκρες να κολλήσουν. Στο κέντρο λόγω του τυριού είναι υπερυψωμένο. Με ένα μαχαιράκι κοφτερό κόβουμε ακτινωτά την σφολιάτα μέχρι 2 εκατοστά από το σημείο που αρχίζει το τυρί (και που έχουμε πιέσει να κολλήσει καλά σε το σημείο η πάνω με την κάτω σφολιάτα) και έχουμε την εικόνα ενός λουλουδιού. Στρίβουμε τα «φύλλα» μία στροφή και προσέχουμε να έχει απόσταση στην άκρη το ένα από το άλλο. Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς!
Όταν την βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το κομμάτι της σφολιάτας με ένα κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από το σημείο που είναι το τυρί. Σερβίρετέ την. Κόβετε ένα φύλλο (του λουλουδιού) και το βουτάτε στο λιωμένο τυρί και το απολαμβάνετε . (Σαν φοντύ )
Καλή σας όρεξη!!!
Κeep going and don’t shoot the chef !!!!
Μην ξεχνάτε και τη συνταγή pesto genovese από τη γλάστρα μας https://www.citystatus.gr/mageirikh/pesto-genovese-apo-ti-glastra-mas