Φιλέτο ψαριού στο χαρτί
Τα φιλέτα αποτελούν το πιο «καθαρό» κομμάτι του ολόκληρου ψαριού. Ένα ψάρι θεωρείται φιλεταρισμένο, όταν του έχουν αφαιρεθεί το κεφάλι, τα πτερύγια, τα εντόσθια, τα κόκκαλα και έχει μείνει μόνο το βρώσιμο μέρος του.
Θα χρειαστούμε
- 1 ½ κιλό ψάρι φιλέτο (συναγρίδα, σφυρίδα, ροφό , πέρκα κ.λπ.)
- 250 γρ. κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
- 125 γρ. πιπεριές κέρατα σε ψιλές φέτες κομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 125 γρ. ταχίνι
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 75 γρ. λαδάκι του θεούλη
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το ψάρι σε μεγάλες μπουκιές και το βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε το ψάρι και μαρινάρουμε (δηλαδή αφήνουμε το ψάρι μαζί με τα υλικά) για 1 ώρα.
Ρίχνουμε το ψάρι με τη μαρινάδα σε λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε ρολό και φροντίζουμε να το κλείσουμε καλά. Βάζουμε και άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα απέξω αν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο , για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε όπως είναι με τη λαδόκολλα και το συνοδεύουμε αν θέλουμε με μία πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ταμπουλέ.
Καλή σας όρεξη !!!
Keep going and don’t shoot the Chef !!