Φρικασέ

Φρικασέ

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσια συκωταριά
2-3 μαρούλια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
2 αυγά
2-3 λεμόνια
Αλάτι ,πιπέρι
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε την συκωταριά και την πλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα με νερό, την αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου, στη συνέχεια πετάμε το νερό και σουρώνουμε την συκωταριά. Την ξεπλένουμε με νερό και την αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε όλα τα κρεμμύδια και μαζί με το λάδι τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε. 
Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει.
Παρακολουθούμε εάν χρειάζεται κι άλλο νερό.
Παράλληλα πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1 με 1,5 πόντο. 
Όταν είναι περίπου έτοιμη η συκωταριά, προσθέτουμε ακόμα 2 ποτήρια νερό και βάζουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι μας. Ανακατεύουμε καλά και πάλι παρακολουθούμε εάν  χρειάζεται κι άλλο νερό. 
Αφού βράσει καλά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα , ενώ την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!