Πίτσα με βάση τορτίγιας

Πίτσα με βάση τορτίγιας

Η πίτσα (ιταλικά:pizza)είναι πιάτο ιταλικής προέλευσης, το οποίο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή, επίπεδη βάση ζύμης με βάση το σιτάρι με προζύμι, με τομάτες, με τυρί και συχνά διάφορα άλλα υλικά (όπως διάφορα είδη λουκάνικου, γαύρο, μανιτάρια, κρεμμύδια, ελιές, λαχανικά, κρέας, ζαμπόν, κ.α.), η οποία στη συνέχεια ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία, παραδοσιακά σε ξυλόφουρνο. 
Στην Ιταλία, η πίτσα που σερβίρεται σε ένα εστιατόριο παρουσιάζεται χωρίς να έχει κοπεί σε φέτες και τρώγεται με τη χρήση μαχαιριού και πιρουνιού. Σε πιο χαλαρά περιβάλλοντα, ωστόσο, κόβεται σε φέτες για να τρώγεται κρατώντας το κομμάτι στο χέρι.

Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε πίτσα με βάση τορτίγιας, μια ελαφριά επιλογή με γρήγορη προετοιμασία, εξαιρετική γεύση και λίγες θερμίδες (περίπου 250-300 θερμίδες, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε).

Υλικά (για 1 πίτσα):

1 τορτίγια ολικής άλεσης (ή καλαμποκιού για ακόμα λιγότερες θερμίδες)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα light ή τυρί χαμηλών λιπαρών
3-4 φέτες γαλοπούλα βραστή
1/4 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Φρέσκα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώστε την τορτίγια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην τορτίγια.
Προσθέστε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα, τις φέτες γαλοπούλας, τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
Πασπαλίστε με τη ρίγανη.
Ψήστε για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η βάση.
Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό (αν θέλετε).

Καλή σας απόλαυση!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef!!!