Πως να βράσετε τα αβγά χωρίς να σπάσουν

Πως να βράσετε τα αβγά χωρίς να σπάσουν

Μ. Εβδομάδα και ένα από τα έθιμα μας είναι το βάψιμο των αβγών. 
Τα κόκκινα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θεωρείται η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, τότε που ο Χριστός προσέφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο.
Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στο Αναστάσιμο τραπέζι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Βάσει της χριστιανικής παράδοσης, το κόκκινο αυγό αποτελεί σύμβολο ζωής, καθώς, όπως σπάει, κατά τη διαδικασία του τσουγκρίσματος, έτσι έσπασε και ο τάφος από τον οποίο αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Σήμερα θα σας δώσω κάποιες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν ώστε να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο. 

  • Βάλτε τα αβγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, αυξήστε τη θερμοκρασία αργά, αντί να την αυξήσετε αμέσως. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο να σπάσουν τα αβγά από την ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι ξύδι στο νερό πριν βράσετε τα αβγά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να κρατήσετε τα αβγά ενωμένα αν σπάσουν.
  • Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με καπάκι και βράστε τα αβγά σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Το καπάκι θα βοηθήσει στη διατήρηση της θερμοκρασίας και στην αποφυγή υπερβολικού βρασμού, που μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο των αβγών. 
  • Αν θέλετε να βράσετε αβγά και να τα κάνετε ακόμα πιο εύκολα στο ξεφλούδισμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή ένα μικρό κομμάτι λεμονόφλουδας στο νερό του βρασμού.
  • Τέλος αν έχετε βραστήρα αβγών, είναι ότι καλύτερο, γιατί επιλέγετε πως τα θέλετε βρασμένα (μελάτα, κανονικά, σφιχτά) σας ειδοποιεί πότε έχουν βράσει, αλλά κυρίως δεν σπάνε!

Καλή Επιτυχία!!!
Keep cooking and don't shoot the Chef!!!