Πουρές με κιμά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΙΜΑ
½ κιλό κιμά χοιρινό
1 κ. σ. λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
200γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ
2 κιλά πατάτες
80 γρ. βούτυρο
320 ml γάλα
150 γρ. τυρί τριμμένο
Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο
100 γρ τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, περίπου για 20 λεπτά ως ότου τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον κιμά και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλλα, το νερό και το αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Κοιτάμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό, αλλά τοω κιμά μας τον θέλουμε στεγνό, χωρίς πολύ σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, σιγά σιγά το γάλα, αλάτι αν χρειάζεται κι άλλο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί. Να μην είναι ούτε πολύ αραιός, ούτε πολύ σφιχτός.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τον μισό πουρέ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά, ώστε να γίνει σαν κρούστα από πάνω. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, στρώνουμε τον κιμά και τον υπόλοιπο πουρέ από πάνω και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε το πυρέξ πάλι στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!