Ριγκατόνι με κρέμα γάλακτος και βότκα
Το Rigatoni είναι ένα μεγάλο, σωληνωτό ζυμαρικό με κάθετες ράχες που διατρέχουν κατά μήκος του σωλήνα. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πένες, και συχνά σερβίρεται με κρέας ragu καθώς και μια ποικιλία από ελαφριές και βαριές σάλτσες.
Όπως όλα τα ζυμαρικά, φτιάχνεται συνήθως από αλεύρι ή σιμιγδάλι σκληρού σίτου (Triticum durum) και νερό (και σε κάποιες περιπτώσεις και με αυγά).
Υλικά:
- 500 γρ. Ριγκατόνι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/3 κούπα βότκα
- 1/2 κούπα πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ριγκατόνι, προσθέτοντας λίγο αλάτι στο νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βότκα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, θα χρειαστεί περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και το μπούκοβο.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με επιπλέον μπούκοβο.
Καλή σας όρεξη!!!!
Κeep cooking and don’t shoot the Chef !!!!