Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Ριζότο με ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά και πεκορίνο

Το πεκορίνο (Pecorino) ανήκει στην οικογένεια των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο, η οποία έχει τις ρίζες της στη λέξη pecus που σημαίνει κτηνοτροφία στα λατινικά.
Σήμερα θα μαγειρέψουμε ριζότο με ντοματίνια και μπόλικο πεκορίνο.

Θα χρειαστούμε (υλικά για 4 άτομα)

500 γρ ρύζι για ριζότο
20 ντοματίνια κομμένα
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
Βούτυρο
2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
2 σκ. σκόρδο
Πεκορίνο


Εκτέλεση:

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει μαζί με το βούτυρο. Ρίχνουμε  μέσα και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρασί και το ρύζι.
Ξεκινάμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να βράσει το ρύζι. Λίγο πριν το κλείσουμε προσθέτουμε βούτυρο και στην συνέχεια ρίχνουμε και το πεκορίνο, ανάλογα πόσο έντονο θέλουμε να είναι το ριζότο.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη.

Καλή σας όρεξη !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!