Σαλάτα με κουσκούς και αρακά
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 06:00
Το κουσκούς ή κους κους είναι ένα είδος ζυμαρικού που το έχουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου λέγεται και κουσκουσές. Θα το απολαύσουμε στη σαλάτα μας με αρακά και μυρωδικά.
Για να κάνουμε τη σαλάτα μας, θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. αρακά (κατεψυγμένο ή καθαρισμένο φρέσκο)
- 250 γρ. κουσκούς
- 4-5 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50 γρ. καρύδια σπασμένα
- Αλάτι , πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 4-5 κουτ. σούπας αρακάς κατεψυγμένος
- 4-5 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 4-5 κουτ. σούπας δυόσμο
- 1 κουτ. σούπας λαδάκι του Θεούλη
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή ½ κουτ. γλ. σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε για 20 λεπτά τον αρακά.
Βράζουμε το κουσκούς όπως λέει στην συσκευασία του.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς με τον αρακά, τα μυρωδικά, τους ξηρούς καρπούς, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιούμε και τα αδειάζουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε !
Καλή σας όρεξη !!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!