Σαλάτα με φασολάκια, πατάτες και βινεγκρέτ σκόρδου
Η βινεγκρέτ είναι μια σάλτσα που δεν αποτελείται από καθορισμένα υλικά, αλλά που έχει ως βάση το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο και μια όξινη ουσία όπως το ξίδι, απλό η μπαλσάμικο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, ή το κρασί.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. φρέσκα στρογγυλά φασολάκια
- 500 γρ. μικρές στρογγυλές πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη σάλτσα βινεγκρέτ σκόρδου
- 4 κουτ. Σούπας λαδάκι του Θεούλη
- 2 κουτ. Σούπας ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουτ. Γλ. Ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα στη σάλτσα βινεγκρέτ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη και κτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το λαδάκι λίγο-λίγο, συνεχίζοντας το κτύπημα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε χωρίς να τις καθαρίσουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην «ανοίξουν».
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια. Τα στραγγίζουμε και τα ξεβγάζουμε αμέσως με παγωμένο νερό για να μην χάσουν το υπέροχο πράσινο χρώμα τους.
Τα σκουπίζουμε και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση και τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσέχοντας να μη λιώσουν τα λαχανικά.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ σκόρδου. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Keep going and don’t shoot the Chef !!!