Σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό

Το σνίτσελ αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας προέρχεται συνήθως από μοσχάρι (το βιεννέζικο), χοιρινό, κοτόπουλο κ.α.

Η πρότασή μας είναι σνίτσελ από χοιρινό.

Θα πάρετε από το χασάπικο όσα σνίτσελ κομμάτια θέλετε και αυτά συνήθως είναι ήδη έτοιμα κοπανισμένα και έχουν ένα πάχος περίπου 1 εκ.

Θα χρειαστούμε για 4 άτομα 

Σνίτσελ 4 κομμάτια μεγάλα (ή και λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα τις μερίδες)
1 ποτήρι γάλα
¼ αλεύρι
2 αυγά κτυπημένα και θα έχετε προσθέσει αλάτι και πιπέρι.
¼ φρυγανιά τριμμένη
Λαδάκι του Θεούλη (ή ηλιέλαιο – γίνονται πιο ελαφριά ) για το τηγάνισμα

Βάζετε κάθε ένα υλικό σε μία λεκανίτσα 

Βουτάτε πρώτα στο γάλα και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο «σπάνε» οι ίνες του κρέατος. Είναι το μυστικό του Chef για να γίνουν μαλακά τα χοιρινά σνίτσελ είναι το να τα βουτήξετε πρώτα σε γάλα. Και με το τηγάνισμα θα είναι τραγανά απ΄έξω και μαλακά από μέσα.

Κατόπιν τα βουτάτε στο αλεύρι να καλυφθούν παντού – τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάτε στο αυγό. 

Κατόπιν αφού «τα στραγγίσετε» από το περιττό αυγό, τα βουτάτε στη φρυγανιά και φροντίστε να καλυφθούν καλά. 

Αμέσως τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι (ή ηλιέλαιο) μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα με λίγο χαρτί κουζίνας από κάτω για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. 

Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται είτε με πατάτες τηγανιτές, είτε με πουρέ , είτε με πιλάφι ή και με πράσινη σαλάτα. Το τζατζικάκι του πάει πάρα πολύ όπως και η pepper sauce (σάλτσα κόκκινης πιπεριάς – παλαιότερη συνταγή) https://www.citystatus.gr/mageirikh/saltsa-me-kokkines-piperies-phlorinis

Kαλή σας όρεξη !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!