Σορμπέ Φράουλα με Μέλι

Σορμπέ Φράουλα με Μέλι

Οι φράουλες είναι γλυκά, ελαφρώς πικάντικα μούρα και κατατάσσονται στα κορυφαία 10 φρούτα και λαχανικά για το αντιοξειδωτικό τους περιεχόμενο. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Μία κούπα φρέσκες φράουλες περιέχει το 160% της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, με μόνο 50 θερμίδες. Διαθέτουν μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από μια σειρά ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό, καρκίνος, πίεση αίματος, δυσκοιλιότητα, διαβήτης, εγκυμοσύνη.

Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό και απολαυστικό παγωτό σορμπέ φράουλα με μέλι!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό. Μόλις βράσει, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις φράουλες μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι με το μέλι στο μείγμα φράουλας, μαζί με το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. 
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. 
Ανακατεύουμε καλά κάθε 30 λεπτά, για τις πρώτες 2-3 ώρες, για να σπάσουμε τους κρυστάλλους και να επιτύχουμε μια λεία υφή.
Όταν το σορμπέ είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε μπολάκια ή χωνάκια.

Καλή επιτυχία !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!