ΣΟΥΣΙ – SUSHI

ΣΟΥΣΙ – SUSHI

(Σασίμι - Νιγκιρισούσι Μακισούσι Ναρεζούσι)

(……. Ναι,  τώρα έχουμε και στο χωριό μας ……)

Ο πρωτότυπος τύπος σούσι, αναπτύχθηκε πρώτα στη νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο αιώνα μ.Χ. και διαδόθηκε μέχρι την Ιαπωνία.. Σούσι σημαίνει «με ξινή γεύση», αντικατοπτρίζοντας τις απαρχές του στα ζυμωμένα θαλασσινά. Το παραδοσιακό ναρεζούσι παρασκευάζεται με μια αρκετά παρόμοια τεχνική, κατά την οποία το ψάρι τοποθετείται μέσα σε ξινισμένο ρύζι για να ζυμωθεί. Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου εμφανίστηκε το 15ο και 16ο αιώνα που περιλάμβανε το πάστωμα του ψαριού χωρίς  ρύζι. Αυτές οι δύο τεχνικές αποτελούν τη βάση του σημερινού σούσι. Από τότε μέχρι σήμερα , έγιναν διάφορες αλλαγές στη μακρόχρονη διαδικασία ζύμωσης, πάστωμα κλπ. Η σημερινή διαδικασία παρασκευής δημιουργήθηκε γύρω στα 1820 από τον Χανάγια Χόκει και αποτελείται από ωμά θαλασσινά και ξυδάτο ρύζι και ήταν μία πρώτη μορφή γρήγορου φαγητού . Ξεκίνησε να πωλείται σε πάγκους υπαίθριους που σταδιακά μετετράπησαν σε  SHUSI BAR !!!!!

H σημερινή μας πρόταση είναι πολύ εύκολη Sushi on the spot !!!! 

Θα χρειαστούμε: 

  • Να ντυθούμε (μην πάμε και με τις  πυτζάμες ….)
  • Υποδήματα (απαγορεύονται οι παντόφλες ή σαγιονάρες …)
  • Μάσκα
  • Χρήματα (όχι πολλά …)
  • Και κλειδιά (πως θα μπούμε σπίτι μας όταν γυρίσουμε ?)
  • Ξυλάκια για να τα φάμε όπως πρέπει …. (αν δεν διαθέτουμε, θα χρησιμοποιήσουμε το χέρι ή πιρούνι – αλλά «ιεροσυλία» …..)

Πάμε στο Super Market και κατευθυνόμαστε στα ψυγεία με τα έτοιμα φαγητά. Εκεί θα βρούμε συσκευασμένα έτοιμα Shusi σε κουτάκι κατεψυγμένα.  Επιλέγουμε και αγοράζουμε.

Επιστρέφουμε σπίτι, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες «μαγειρέματος» που αναγράφονται στη συσκευασία και …. Καλή σας όρεξη !!!!!

Keep going and don’t shoot the chef !!!!