Στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα
Ένα γρήγορο, εύκολο,, καλοκαιρινό φαγητό!
Υλικά:
8 αυγά
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
3 μέτριες ντομάτες σε κυβάκια
Ι σκελίδα σκόρδο
200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
Λίγο βασιλικό ή δυόσμο
Λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία!!!