Ταλιατέλες με γαρίδες
Υλικά:
500 γραμ. ταλιατέλες
20 γαρίδες Νο 1
1 κρεμμύδι κομμένο41 κλωνάρι σέλινο
2 καρότα (κομμένα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζ. Κρέμα γάλακτος
Λίγο άνηθο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λαδάκι του Θεούλη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό που έχουμε βάλει μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια και το αντεράκι τους, κρατώντας τις ουρές τους. Το ζουμί το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι του Θεούλη και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να συμπυκνωνθεί και λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ψαχνά των γαρδίων, την κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο.
Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο λαδάκι του Θεούλη.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε πιάτα – μερίδες και από πάνω μοιράζουμε τις γαρίδες και τη σάλτσα τους. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και να γαρνίρουμε με ψιλικομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη,
Keep going and don’t shoot the Chef !!!!