Τάρτα Φρούτων

Τάρτα Φρούτων

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 500 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (σποράκια ή εκχύλισμα)
  • 50 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (για γλασάρισμα)
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό (για γλασάρισμα)

Οδηγίες:

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και βάζουμε βάρη ψησίματος ή φασόλια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βάρη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζοντάς την με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα.

Για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε τα φρούτα από πάνω, δημιουργώντας ένα όμορφο μοτίβο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με το νερό μέχρι να λιώσει και να γίνει υγρή.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε τη μαρμελάδα πάνω από τα φρούτα για να τους δώσουμε γυαλάδα.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!