Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Η ζύμη «κουρού» είναι ιδανική για να κάνεις μικρά και τραγανά πιττάκια για να έχεις να τσιμπάς, για να πάρεις στο γραφείο ή να δώσεις στο παιδάκι σου που θα πάει εκδρομή. Μια Ζύμη Κουρού -ζύμη γιαουρτιού- τόσο εύπλαστη & βελούδινη, την οποία θα λατρέψετε για την άνεση της διαχείρισής της. Η ζύμη για τα τυροπιτάκια κουρού πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή. Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη κουρού με γιαούρτι είναι απαλή και λαδερή σαν μαλακιά πλαστελίνη. Τυχόν σκάσιμο ή άνοιγμα της ζύμης την ώρα που πλάθετε, μην σας τρομάξει. Κολλάει εύκολα με το χέρι
Γιατί να αγοράζουμε έτοιμο φύλλο ζύμης όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας?
Πάμε να τα φτιάξουμε ….
Θα χρειαστούμε:
- 1 αυγό
- ½ φλυτζ.τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 κεσέ (250 γραμ) γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ.γλ. baking powder
- ½ κουτ.γλ. αλάτι
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (π.χ. φαριναπ)
- 300 γραμ. φέτα τριμμένη (ή 200 γραμ. φέτα και 100 γραμ. ανθότυρο)
- 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
- Προαιρετικά σουσάμι λευκό και μαύρο
Κτυπάμε με το δάρτη το αυγό με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το γιαούρτι, κατόπιν προσθέτουμε το baking, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την βάζουμε σκεπασμένη με μία μεμβράνη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Κατόπιν παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε στρογγυλά με το χέρι ή με πλάστη σε διάμετρο περίπου 10 εκατ. Και πάχος ½ εκατοστό. Τοποθετούμε στη μέση ικανή ποσότητα φέτας τριμμένης και κλείνουμε καλά εγκλωβίζοντας μέσα την φέτα. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω (να μην μας ανοίξει κατά το ψήσιμο) . Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε σουσάμι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία !
Keep going and don’t shoot the chef !