Ζαμπονοτυρόπιτα
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
8 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν
300 γραμμ. τυρί τριμμένο
1 κρόκο αυγού
1 κ. σ. νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250 γραμμ. χυμό ντομάτας
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμ. πιπεριά φλωρίνης
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι που ήδη έχουμε βάλει το λάδι και τα τσιγαρίζουμε. Βάζουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την χτυπάμε στο multi.
Βγάζουμε από το πακέτο το ένα φύλλο και το ανοίγουμε λίγο προς όλες τις πλευρές με το πλάστη. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο φύλλο και την απλώνουμε, αφήνοντας τις άκριές του, στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω το τυρί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αφού το έχουμε ανοίξει όπως το πρώτο. Διπλώνουμε τις άκριες από τα φύλλα προς τα μέσα καλά ,ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί η σάλτσα από μέσα. Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε το φύλλο. Προθερμαίνουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Bon Appetit!